Presentreklam

Presentreklamen har sin givna plats i relationen mellan olika personer och företag. Bra och genomtänkt presentreklam tillsammans med en smart kampanj, ett kundevent eller ett långsiktigt arbete med att lyfta ert varumärke skapar bra förutsättningar för framgång för ert företag. Presentreklam kan vara alla möjligas produkter, allt från isskrapor och kylskåpsmagneter till whiskyglas och sängkläder.
Presentreklam kallas den verksamhet när företag eller annan organisation ger gåvor till kunder eller anställda för att göra reklam. Ordet har därför en tydlig koppling mellan reklam och present. Syftet med att ge presenter är således att uppmuntra mottagaren eller att påverka denne att köpa produkter eller tjänster. Presentreklam ingår som en del i företagets marknadsföring och försäljning.
En profilvara är en produkt försedd med en logotyp eller företagsnamn. Som profilvaror finns pennor, t-shirts eller väskor. Profilvaror kan delas ut som reklam, men det är även vanligt att medlemmar köper profilvaror för att stödja sin ideella förening eller sitt band.